Historien om rock

Rock er en genre inden for den rytmiske musik. Inden for rockens verden er der en hel del undergrene, der kan være svære at adskille men også at genkende som rock, hvis man ikke har så meget forstand på det. I Danmark er rock en ret populær genre, men umiddelbart er det mest pop, der høres, især fordi det bliver spillet radioen, og der er måske ikke så mange, der virkelig kun kan lide rock. Men mange kan godt lide nogle former for rock elleRolling_Stones_23_July,_1975r bestemte rockbands, så de fleste danskere kan faktisk godt lide rock, når det kommer til stykket.

Rocken har sin oprindelse i jazzen og 1950’ernes rock ‘n’ roll. Traditionelt set er rockmusik skrevet i taktarten 4/4, hvilket betyder, at der er fire slag i hver takt. Det er en meget brugt taktart, der sammen med 2/4 er rigtig behagelig for øret at lytte til. Ofte vil man se, at der i rockmusik bliver brugt trommer, elektrisk guitar, elektrisk basguitar og en eller flere sangere. Man kan dog også bruge mange andre musikinstrumenter, og det bliver også gjort.
I Storbritannien fik rockmusikken en fornyelse op igennem 1960’erne, og den periode er siden hed blevet kaldt for “British Invasion”. I den forbindelse så verden en hel del til store navne som The Rolling Stones, The Beatles og Bob Dylan.
Selvom rocken stammer fra jazz, adskiller den sig ved at have haft et ry som en “hvid” genre, hvor jazz og soul er kendt for at være en “sort” genre. Jazz stammer da også fra de sydlige stater af USA. Men derfor har man tendens til at glemme nogle vigtige farvede rockmusikere.
Rocken er også blevet blandet med andre genrer i tidens løb, hvilket har skabt genrer som for eksempel funk rock, rap rock, jazz rock og folk rock.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *