Hvad er et kopiband?

Der findes utroligt mange musikere i denne verden, der enten er professionelle eller amatører. Der er alt lige fra små lokale bands, der spiller lidt musik ude i garagen, og til de mest kendte bands, der spiller de helt store koncerbeattles-1966_3318771bter i hele verden.
Der er også virkelig mange forskellige genrer og dermed også mange forskellige måder, som man kan spille musik på. Det kan være den mere klassiske musik i et orkester, det kan være hård rock i et band, det kan være noget helt tredje, og det kan også være flere forskellige ting.
Mange bands eller orkestre har en bestemt genre og en bestemt slags musik, som de spiller. Man sætter derfor meget nemt de forskellige bands i kategorier, efter den musik de spiller.

Der findes også bands, der udelukkende spiller sange, som er lavet af andre kunstnere. De kaldes for kopibands, og de spiller simpelthen udelukkende kopier. I Danmark kan nogle kopibands for eksempel spille sange af Kim Larsen eller Gasolin, der er store navne i Danmark. Hvis man kigger over hele verden, er der uden tvivl mange kopibands med The Beatles og Abba som eksempler. Der findes også enkeltstående musikere, der efterligner sangere som Elvis Presley og Michael Jackson. De såkaldte kopibands spiller typisk sange af nogle kendte bands eller sangere. Det er ofte nogle folkekære musikere, der bliver kopieret. På den måde kan de få succes blandt folket. De kan ikke vinde noget på at skrive gode sange, som originalerne kan. De kan vinde noget på at levere sange, som folk gerne vil høre, og som de kender ganske udmærket. Fordelen ved et kopiband er for de fleste, at det er billigere og nemmere at få fat i. Skal man for eksempel holde en fest, kan man med fordel hyre et kopiband til at levere musikken, og så får man noget kendt musik til en god pris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *