Kendte navne inden for rock

Når man først lige hører ordet rock, kan man hurtigt komme til at dømme på forhånd og sætte rockmusikken i en bestemt bås. Men rockmusik kan være utroligt mange ting, og man kan faktisk ikke nævne nogle entydige retningslinjer for rock generelt.
De fleste mennesker kan faktisk godt lide en eller anden form for rock, selvom de måske selv siger, 140926-led-zeppelinat de bedre kan lide pop, hip hop eller noget helt tredje. Fordi rock kan være alt lige fra heavy metal til alternativ rock med inspiration fra poppens verden.

Rocken har sin oprindelse i jazz og rock ‘n’ roll. Op igennem 1960’erne fik rockmusikken en betydelig fornyelse i Storbritannien, kaldet “British Invasion”. Ud af dette kom store rocknavne som The Rolling Stones, The Beatles og The Kinks, der inspirerede Bob Dylan til at sætte strøm til sin guitar i 1965. Det er alle store navne, der stadig er meget populære den dag i dag, og de har haft en stor betydning for, hvordan rock har udviklet sig.
I løbet af 1970’erne kom der nye rockgenrer til, hvilket blandt andet var progressiv rock, hvor Pink Floyd kan nævnes i den forbindelse. I denne tid blev også Black Sabbath, AC/DC, KISS og Led Zeppelin kendt for deres hårde rock, også disse navne er rigtig store og betydelige, og de er ligeledes meget populære i dag.
I 80’erne så man flere strømninger. Det var her, at den alternative rock begyndte at komme frem. Det var bands som R.E.M og The Replacements, der gik forrest her ved at indføre elementer fra pop i rockmusikken. I denne tid kom der dog også en ny bølge af heavy metal, hvor der her kan nævnes for eksempel Metallica. Fra 90’erne og frem kan nævnes navne som Pearl Jam, Nirvana og faktisk også Coldplay, man måske ikke umiddelbart vil forbinde med rock.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *