Opsætningen i et band

Der findes rigtig mange bands i verden, og mange af dem er også rockbands. Det kan være svært at komme med nogle ens retningslinjer for bands. Man kan argumentere for, at musik er kunst, og derved er der ingen grænser. Musik kan også være mange forskellige ting, så der er virkelig ingen grænser. Det er op til det enkelte band at gøre, som de selv synes. Der kan jo være stor forskel på, hvad folk synes er god musik, og hvad der ikke er, så derfor640px-Priest_feast_22_-_megadeth_05 kan der også være mange forskellige holdninger til, hvordan et band skal se ud.

I et rockband vil man dog typisk se, at der er en trommeslager, én på elektrisk guitar og én på elektrisk guitarbas, og så er der naturligvis noget vokal, og der kan endda være en eller flere forsangere. Udover forsangeren kan der være flere andre sangere, der synger nogle andre stemmer, der fungerer som et kor, men der behøver ikke at være mere end 3 eller 4 mand, før man kan lave sig et rockband. Hvis man har flere, kan det være en fordel, hvis man mener det. Det er heller ikke unormalt, at man har en person til at spille percussion, som er diverse former for slagtøj. Det ses dog oftest i popbands. Blæsere kan dog ligeledes findes i rockbands, hvis det skal være lidt mere alternativt end normalen.
Forsangeren i et band er ofte den person, der holder det hele sammen. Det er ham eller hende, som er frontfiguren for hele bandet, og det er vedkommende, folk oftest genkender. Det er også tit set, at det er ham eller hende, som skriver sangene.
En trommeslager har den vigtigste opgave i at holde takten i numrene. Han eller hun holder tempoet, og uden trommer vil det hele faktisk falde fra hinanden. Det er selve pulsen, og den kan man absolut ikke undvære.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *