Typiske instrumenter inden for rock

Rock er bestemt ikke en af de ældste musikgenre. Det opstod ud fra jazzen og rock ‘n’ roll, hvilket var tilbage i 1950’erne. Derimod har for eksempel blues sin oprindelse helt tilbage i den tid, hvor slaverne kom til Amerika, hvilket var i 1600-1800-tallet. Til sammenligning er rock altså en ganske ung genre, men derfor er der stadig en hel del historie om rockmusikken, og der har været en del udvikling igennem tiden, der har været med så mange andre musikgenrer. Man har blandt andet oplevet hybrider mellem rock og andre musikgenre, decf8523a51cc4a20ce01277a5a9883r stadig bruges i dag.

Da rocken opstod, var det inden, man begyndte at spille på elektriske instrumenter. Rock har, som nævnt, oprindelse i jazzen, der blev spillet af rent akustiske instrumenter, hvilket ofte gjorde brug af diverse blæsere. Det var først i 1965, at Bob Dylan, der var lidt af en protestsanger, forsøgte sig med at sætte strøm til sin guitar, og det er jo sådan, at man kender det meste musik og ikke mindst rocken den dag i dag.
Traditionelt set er der i et rockband brug for en trommeslager, en på elektrisk guitar, en på elektrisk bas og en eller flere sangere. Ofte ser man musikere, der både spiller guitar eller bas og synger samtidig. På den måde kan man få flere stemmer med færre folk, men der kan bestemt også bruges andre instrumenter i et rockband. Der kan for eksempel også blive brugt et kor ud over de egentlige sangere. Derudover kan man også opleve blæsere i rockbands, selvom det mest ses i den klassiske og poppens verden. Det er formentlig også i forbindelse med en mere alternativ form for rock, at man vil se det. Men det virker egentlig meget naturligt at gøre, når man tænker på, at rocken stammer fra jazz, hvor netop blæsere har en meget stor rolle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *